Illustration av grafisk stadsmiljö.

Spentab vepa med stadsmiljö

Spentab logotyp med byline

Mugg med spentab logotyp och stadsmiljö

Spentab Rollup med grafisk stadsmiljö och grafiska bullet points

Uppdrag

Spentab kontaktad mig i syfte att jag skulle förnya deras logotyp. Samarbetet landade i en byline till deras befintlig logotyp och att ta fram en en grafisk identitet utifrån logotypens färger och form.

Med nya bylinern fick logotypen en kort text som snabbt förklarar vad Spentab gör, bylinern i kombination med den grafiska stadsmiljön ger det en tydlig design om vad Spentab gör med och vill i sitt arbete, "Bygger för liv i rörelse".

Den grafiska stadsmiljön används nu på allt från stora vepor vid byggen till digitala medier, t.ex. e-postsignaturer.

Spentabs logotyp har varit med i många år och är en viktigt del av deras grafiska ansikte utåt. Med en kreativ grafisk design och en smart förnyelse som binder ihop den befintliga logotypen till en grafisk profil utformades matchande grafiska element för att få en passande och sammahållen design som ger mervärde och som bibehåller igenkänningen till Spentab.

Webbdesign

Fick även uppdraget att förnya Spentabs webbsida, där den nya grafiska stadsmiljön används i fotnoten. Se resultatet här nedan (hemsidan är inbäddad i ramen) eller gå in på spentab.se


Om Spentab

Spentab är i grunden ett mark- och anläggningsföretag som även utför sportbeläggningar av olika slag. Även om våra byggprojekt till stor del utgörs av idrottsanläggningar, utför vi även en hel del projekt utanför den sportrelaterade sektorn.

Vi har genom åren bl a. utfört en rad omfattande upprustningar av parker, skolgårdar, VA- samt kabelarbeten mm. Bland våra kunder finns såväl kommuner eller kommunalägda bolag, företag inom det privata näringslivet samt idrottsföreningar.

Läs mer om Spentab och deras arbete på spentab.se

© HENRIC WANGEL DESIGN
Allt material och / eller bilder får inte kopieras, användas eller reproduceras utan skriftligt tillstånd från den rättmätiga ägaren och upphovsrättsinnehavaren.